12 Aralık 2015 Cumartesi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Osmaniye İl Teşkilatı, merhum genel başkan Muhsin Yazıcıoğlu için anma programı düzenledi.

Muhsin Yazıcıoğlu Osmaniye'de anıldı
Büyük Birlik Partisi (BBP) Osmaniye İl Teşkilatı, merhum genel başkan Muhsin Yazıcıoğlu için anma programı düzenledi.
Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa eski BBP milletvekili Ökkeş Şendiller ile gazeteci-yazar Sıdık Demir katıldı.
Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan programda açılış konuşmasını Büyük Birlik Partisi İl Başkanı İsmail Gümüş yaptı.
Merhum Genel Başkanları Muhsin Yazıcıoğlu'nun siyasi hayatında her zaman ideallerini ön plana aldığını kaydeden İsmail Gümüş, 28 Şubat sürecinde söylemiş olduğu 'Millete yönelen namluya selam durmam' sözünün siyaset litarütürüne girdiğine dikkat çekti.
Yazıcıoğlu'nun siyaset yaparken temiz kaldığına değinen İsmail Gümüş, "Türkiye onun pek çok yiğitliğine şahit olmuştur. O, ölümü ayakta karşıladı. Kendisine yakışır bir şekilde davası yolunda vefat etti. O, her zaman ve her şartta 'hakkı tutup' kaldıran, bu toprağın değerleriyle hemhal olan, mertliği ve cesareti ile tanınan, zalimlerin karşısında hiç eğilmeyen, korkusuz bir vatan evladı, yiğit bir Anadolu delikanlısıydı. Ruhu şad olsun. Arkasından gözyaşı döken yüz binlere hayatı ve ölümü ibret, mekanı cennet olsun" şeklinde konuştu.
Daha sonra ise gazeteci-yazar Sıdık Demir, Yazıcıoğlu'nun hayatından kesitler sundu.
Büyük Birlik Parti eski milletvekili Ökkeş Şendiller ise Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının yaşamış olduğu kazaya hiçbir vicdanın inanmadığını söyledi.
Kaza konusunda doğruları bulmanın onu sevenlerin birinci vazifesi olduğuna dikkat çeken Ökkeş Şendiller, "Ben ne siyasi iktidara ne de devlete bu konuda bir teşekkür mecburiyetimizin olmadığına inanıyorum. Çünkü işi sadece duygusal tarafına getirip örf pas etmeye çalışanların ekmeğine yağ sürmeye de hiç kimsenin hakkı yoktur. Yazıcıoğlu'nun yerinde başka birisi olsaydı arama kurtarma böyle olmazdı. Bu tür operasyonlarda A,B,C planı olur. Arama tam bir rezalete dönüşmüştür. Belki de devlet karışmasa, engel olmasaydı, köylüler ve korucular olay yerine kısa sürede ulaşabilirlerdi."dedi.
Aradan geçen bir yılda Yazıcoğlu'nun vefatı ile ilgili bir karınca boyu kadar bile adım atılamadığını savunan Şendiller, "Kur'an'ın 'Her canlı ölümü tadacaktır' emrine boynumuz kıldan incedir. Geçtiğimiz günlerde Alperenlerin Muhsin Yazıcıoğlu olayı ile ilgili 'ne oldu, ne yaptınız' diyerek yürümesi ile birlikte Ankara polisi jopu ile Alperenler'e saldırdı. Biz Ankara'da İmralı'da 30 bin kişinin katili için yürüdüklerinde bile polisin bu kadar gaddar davranmadığını görüyoruz. Var mı böyle bir şey? Bizler, Yazıcıoğlu için hakkında yerini bulması, adaletin yerini bulması için çaba harcıyoruz. Bizim milletimizin genlerinde olan bir şey var. İnsanların kıymetini öldükten sonra daha çok anlıyoruz. Bizler Allah'a 'üzerinize düşeni neden yapmadınız' diye sorumluyuz. Ölümünün ardından bütün siyasi partilerin çalışmalarını durdurması, bütün kurumların, fikir öncülerinin büyük bir gayret içerisinde olmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Muhsin Yazıcıoğlu neden hedef olabilir? Çünkü o, ulaşabildiği herkesin adeta yardımına koşardı, balkanlarda, Kafkaslarda kısaca nerede bir mazlum varsa onların takipçisi olurdu." şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder